Till frukost idag blev det havreplättar med banan. Receptet kommer från en ica buffé tidning som jag hittade hemma. Det tog sin lilla tid att tillaga dom men gud så goda dom blev, och riktigt mättande. Jag hade hallon i frysen som jag serverade till men någon annan frukt eller bär och vispad grädda passar också utmärkt till.
Ingredienser:
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
1/2 tsk salt
3 bananer
3 ägg
3 msk olja
2 msk flytande honung
Valfria bär till servering
Mixa havregrynen till mjöl i en mixer eller med en stavmixer, tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt och rör om med en gaffel. Mosa bananerna i en skål, tillsätt sedan ägg, olja och honung. Blanda ner mjölblandningen i bananblandningen, låt smeten sedan stå i 10 minuter så att den tjocknar till lite. Stek plättar av smeten. Servera med färska bär och ringla över lite honung.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar