Det här är en av Peter´s favoriter. Jag vill påstå att det är en blandning av key lime pie och citronmarängpaj. Mycket god är den iallafall!
Ingredienser:
1 pkt glutenfria digestivekex
50 gram smält laktosfritt smör
4 st ägg
1 burk kondenserad mjölk, sötad.
3/4 dl citronjuice
1,5 dl strösocker
Mixa kexen till smulor. Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut smuldegen med fingrarna i en form med avtagbar botten. Ställ pajskalet i kylen medan du gör fyllningen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Separera äggulorna från äggvitan, och ställ äggvitorna åt sidan och vispa äggulorna så det blir vitt och fluffigt. Blanda ner den kondenserade mjölken i dom uppvispade äggulorna och fortsätt vispa.Sist tillsätter du citronjuicen, vispa tills smeten blir ganska tjock. Häll över smeten i pajskalet och ställ tillbaka in i kylen medan du gör marängen.
Vispa äggvitorna och strösocker hårt och länge, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att marängen lossnar. Klicka över marängen på pajen, se till att det täcker överallt men ändå så att det blir fina toppar av marängen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills marängen får en fin färg, ca 15-20 minuter.
Servera gärna pajen kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar