För första gången i mitt liv känner jag att jag äntligen hittat ett recept på bröd som verkligen fungerar. Dessa glutenfria ciabattabröden var väldigt lätta att göra och mycket goda att äta. Vi åt dom nybakade med smör på till en tomatsoppa, jättegott! Vi dubblade receptet men hade bara i 3 tsk salt, det räckte till fem stora ciabatta.
Ingredienser:
25 gram jäst för matbröd
2 dl kallt vatten
4 msk rapsolja
2 tsk havssalt ( jag använde vanligt flingsalt och det gick precis lika bra )
5 dl glutenfri mjölmix ( jag använde finax mjölk- och glutenfri )
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills du får en tjock och jämn smet. Klicka ut smeten i lika stora högar på en bakpappersklädd plåt, och forma dom med mjölade händer till något avlånga bröd. Jag tyckte inte att dom jäste så väldigt mycket så gör dom ganska så höga. Låt bröden jäsa under bakduk i 50 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Dom är godast att äta direkt men går även utmärkt att frysa in, men gör det då direkt efter att dom svalnat något. Dom kan lätt bli lite torra annars.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar