torsdag 4 oktober 2012

Köttfärsfyllda auberginer

Eftersom det inte blir många lediga timmar på kvällen innan jag börjar jobba kl 21.00 så blir det oftast något lättlagat till middag. Idag fick det bli köttfärsfylld aubergine. Det är superlätt att slänga ihop och är riktigt gott. Här är receptet på kvällens fyllning, men det går att fylla dessa goda grönsaker med i stort sätt allt.



Det här receptet räckte till middag för mig och min pojkvän plus en rejäl matlåda.

Ingredienser:
2 stora auberginer
400 g nötfärs
1 gul lök
4 st vitlöksklyftor
2 msk oregano, finhackad.
3 msk tomatpuré
1/2 krm cayenpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
125 g mozzarella
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela auberginerna på mitten och gröp ut innehållet, grovhacka innehållet och spara i en skål. Finhacka löken och vitlöken. Fräs nötfärsen, tillsätt lök, vitlök och aubergininnehållet, Tillsätt 2 dl vatten, tomatpurén samt buljongtärningen och låt småputtra i några minuter. Tillsätt cayenpeppar och oregano. Salta och peppra.

Lägg auberginerna i en ungsform och fyll med köttfärsröran. Sätt in dem i ugnen i ca 20 minuter.
Skär under tiden tunna skivor av mozarellan.

Ta ut auberginerna och lägg på mozzarellaskivorna, sätt in i ugnen igen i ca 5-10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar