tisdag 16 oktober 2012

Äppelmuffins

Dessa saftiga muffins är väldigt lätta att baka och ännu lättare att äta. 
Passar bra i detta höstmörker (:



Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
2 ägg
2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 st äpplen
1 tsk strösocker
1/2 tsk kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta äpplena. 
Vispa smör och florsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa samman. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i smörsmeten. Blanda äppelklyftorna med strösockret och kanelen så att dom blir jämt täckta. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Tryck ner några äpplen i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 

Pudra över lite florsocker före servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar