Innan jag blev glutenintollerant var tortillas till tacos ett givet val, men nu har jag kört på vanliga majsskal. Det är inte i närheten av lika gott och jag saknar verkligen tortillabröden. Men idag hittade jag dessa glutenfria wraps i hyllan på city, så jag köpte dom direkt. Dom heter Piadina wraps och kommer från Schär. Som allt annat på den glutenfria hyllan så kostade dom några kronor, 31.90 :- för att vara exakt, och det var endast två wraps i paketet.
Jag tillagade dom precis som det stod, 3 minuter i ugnen på 190 grader. Det står att man kan pensla dom med olivolja, vatten eller smör för att få bästa resultat. Så jag penslade den ena med vatten och den andra med olivolja. Personligen tycker jag nog att den som jag penslade med vatten blev bäst, den blev inte lika torr och "oljig" som den jag penslade med olivolja blev. Det står att dom skall ätas direkt när dom är varma. Eftersom jag värmde båda samtidigt så fick jag värma den andra lite till när jag skulle äta den, då den hade kallnat och blivit lite hård.
Den till vänster är penslad med vatten och den till höger är penslad med olivolja.
Smakmässigt tyckte jag att dom var riktigt goda, Eftersom det blev en del fyllning i dom så blev det inte så torrt som jag hade fruktat. Åt man dom direkt när dom kom från ugnen var de riktigt mjuka och formbara. Dom var mycket mättande så jag fick knappt i mig båda.
Priset och det faktum att det bara är två stycken i varje paket drar ner lite på betyget men annars tycker jag att dom är värda att prova på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar