fredag 19 oktober 2012

Vit choklad- och jordgubbsmuffins

Idag blev det dessa supergoda muffins till kaffet. Med en frisk smak av citron tillsammans med den söta smaken av vit choklad och bitar av jordgubbar blir dessa muffins oemotståndliga. 


Ingredienser:
3 3/4 dl glutenfri mjölmix ( jag använde finax gluten- och mjölkfri )
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
Saften från 1 citron
Rivet skal från 1/2 citron
2 ägg
3/4 dl matgrädde
120 g vit choklad
120 g färska jordgubbar


Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered genom att riva den vita chokladen, ansa och grovhacka jordgubbarna och riv skalet från citronen. Sikta ihop mjölmix, bakpulver och salt i en skål, ställ sedan åt sidan. Vispa smöret och strösockret ljust och poröst i en annan skål, tillsätt sedan citronskalet och citronsaften. Tillsätt äggen ett i tagen, vispa noga mellan varje ägg annars kan smeten lätt skära sig. Tillsätt en tredjedel av mjölblandningen och och vispa ihop på lägsta hastigheten. Tillsätt hälften av grädden och vispa väl. Upprepa och avsluta med den sista tredjedelen av mjölblandningen. Vänd ner den rivna chokladen och jordgubbarna. Klicka upp smeten i muffinsformar, fyll inte formarna mer än 3/4 och använd gärna en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. 

För dem som önskar sig en riktig sockerkick kan man slänga ihop en jordgubbsfrosting. Personligen tyckte jag att det var godast utan eftersom det blev ganska sött.

Frosting:
125 g rumsvarmt smör
7 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk mjölk
6 st jordgubbar

Vispa smöret mjukt, sikta ner hälften av florsockret och vispa ihop. Tillsätt resten av florsockret och vispa på låg hastighet. Tillsätt vaniljpulvret, vispa, och tillsätt sedan mjölken lite i tagen. Mosa jordgubbarna genom en sil och tillsätt i frostingen, vispa ihop allt i några minuter. Ställ frostingen i kylen 1-2 timmar för att stelna till sig. Spritsa på muffinsarna när dom har svalnat och dekorera med en jordgubbe. 


1 kommentar:

  1. Pia-marie Johansson29 december 2012 kl. 20:41

    De önskade jag man skulle kunna beställa på kafé.Ser gott ut

    SvaraRadera