Min mormor gjorde fantastiskt goda bananmuffins, men tyvärr tog hon med sig receptet till himlen. Nu har jag hittat ett recept som smakar nästintill lika bra som hennes. Jag lyxade till dem med lite creme cheese frosting och det blev ett par riktigt goda banancupcakes.
Muffins:
4 dl glutenfri mjölmix ( jag använde finax gluten- och mjölkfri )
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 ägg
2 1/4 dl strösocker
1 dl rapsolja
2 st mogna bananer
Frosting:
75 g smör
250 g creme cheese
3 dl florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
Dekoration:
Bananchips och kolasås
Vispa grädden hårt. Vispa smöret så att det blir mjukt, tillsätt creme cheese och vispa lite till. Sikta till sist ner florsockret och vispa yttligare lite till. blanda till sist ner grädden och låt frostingen stå i kylen lite så att den hinner tjockna till lite.
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop mjölmix, vaniljsocker, kanel, bikarbonat och salt i en skål. ( Med sikta menas att man silar det genom en sil, detta görs för att det inte ska bli några klumpar. ) Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt oljan och vispa lite till. Blanda ner mjölblandningen.
Klicka upp smeten i muffinsformar, använd gärna en muffinsplåt. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Prova med en provsticka så att dom säkert är klara.
Spritsa på frostingen på muffinsen när dom har svalnat. Ringla över lite kolasås och dekorera med bananchips.
vad fint skrivet, det ser otroligt gott ut
SvaraRadera