Denna annorlunda cupcakes är fylld med choklad, valnötter och banan. Själva muffinsarna är inte så söta direkt så är man inte mycket för söta saker så tycker jag att man ska prova dessa muffins utan frosting. Dock tyckte jag att bananfrostingen passade mycket bra till :) Jag gjorde inte frosting till alla mina muffins eftersom jag hade tänkt att frysa in hälften, så om ni vill göra cupcakes av alla muffins så ska ni dubbla satsen med frosting.
Muffins:
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
75 gram laktosfritt smör
3/4 dl laktosfri mjölk
1 dl laktosfri kvarg
2 1/2 dl glutenfri mjölmix ( jag använde finax mjölk- och glutenfri )
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 1/2 tsk vaniljsocker
75 gram mörk choklad ( läs på innehållsförteckningen så att den inte innehåller gluten )
3 st bananer
100 gram valnötter
Frosting:
200 gram rumsvarmt laktosfritt smör
250 gram florsocker
1 - 1 1/2 tsk bananessens
1 tsk vaniljsocker
Några droppar gul karamellfärg
Om ni vill ha frosting till alla muffins så ska ni dubbla receptet!
Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered genom att mosa två bananer och dela den tredje i bitar, grovhacka chokladen och valnötterna.
Sikta ner mjölmix, bakpulver, kanel, ingefära och vaniljsocker i en skål och blanda med en gaffel.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Låt smöret svalna och rör sedan ner mjölken och kvargen.
Vispa ägg och socker så att det blir vitt och fluffigt, tillsätt sen smörblandningen och bananmoset ,vispa lite till. Rör ner mjölblandningen, vispa inte. Blanda ner bananen, chokladen och valnötterna. Fördela smeten i muffinsformar, fyll inte formarna mer än 3/4. Använd gärna en muffinsplåt, eller dubbla muffinsformar eftersom den här smeten är ganska "tung". Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt muffinsarna svalna medans du gör frostingen.
Sikta ner florsocker i en skål, detta gör jag för att jag inte vill ha några klumpar med florsocker i min frosting. Vispa smöret fluffigt, tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker och vispa lite till. Tillsätt bananessens och några droppar karamellfärg, tänk på att det räcker med 2-3 droppar för att ge färg. Spritsa på frostingen på muffinsen och dekorera med det ni känner för :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar