Idag provade jag smakkombon banan och kola och som väntat blev det jättegott. Att ha i mosad banan i glutenfria muffins gör att dom inte blir så torra som det lätt kan bli annars med glutenfritt. Jag tyckte att dessa cupcakes blev jättegoda, men det var minst lika gott att äta muffinsen som dom var också :)
Bananmuffins:
225g glutenfri mjölmix ( jag använde finax gluten- och laktosfri )
100 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1 1/2 dl laktosfri mjölk
1/2 dl rapsolja ( går bra med vanlig matolja eller solrosolja också )
2 st mogna bananer ( ju brunare bananer desto sötare och godare blir muffinsen )
Kolagrädde:
4 dl laktosfri vispgrädde
kolasås efter smak ( läs innehållsförteckningen så den inte innehåller gluten )
Sätt ugnen på 200 grader.
Sikta ner alla torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en annan bunke och rör sedan ner det i dom torra ingredienserna. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar, använd gärna en muffinsplåt eller dubbla muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tiden kan variera beroende på ugn så testa ibland med en teststicka för att se när dom är klara.
Vispa grädden ganska fast och smaksätt med kolasås. Spritsa på kolagrädden när muffinsen har svalnat ordentligt annars smälter grädden. Dekorera gärna med lite kolasås och eventuellt en valnöt :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar